De beste padel schoenen van 2020

De beste padel schoenen van 2020

Padelschoenen zijn speciaal ontworpen voor gebruik op de baan. Waar bijvoorbeeld hardloopschoen de nadruk leggen op demping, richten padelschoenen zich op zijdelingse ondersteuning en stabiliteit. In dit artikel hebben wij onze top 5 schoenen voor padel op een rijtje gezet.

Zijdelingse ondersteuning en stabiliteit zijn cruciaal voor padel spelers, omdat veel van de snelle bewegingen die op de baan worden uitgevoerd, zij-aan-zij zijn in plaats van hiel tot teen. 

Hoewel demping belangrijk is bij padel, is het minder belangrijk dan de laterale stabiliteit en een laag grondgevoel. Hoe lager de voet van een speler op het veld staat, hoe stabieler hij zich lateraal zal voelen. Vanwege deze noodzaak voor laterale stabiliteit is demping in tennisschoenen minder dan hardloopschoenen. Ook geven padelschoenen extra grip op de baan.


Is er een verschil tussen tennisschoenen en padelschoenen?

Padel is op dit moment een van de snelst groeiende sporten, en veel tennismerken komen nu ook met een aparte lijn voor padel schoenen. Maar bijna alle padel schoenen hebben dezelfde zool als tennischoenen. Uiteindelijk maakt het dus niet veel uit of je nou op "padel schoenen" of tennisschoenen speelt. Beide schoenen zorgen voor veel laterale stabiliteit en voor veel grip op de baan.


Waar moet je op letten bij padel schoenen?

Let goed op eventuele demping van de schoenen. Je knie heeft veel te verdragen in het Padel-spel. Door op schoenen te spelen met goede demping, kun je blessures voorkomen. Asics schoenen beschikken over een speciale gel wat voor extra demping zorgt.

Daarnaast wordt het aangeraden om schoenen te uit te proberen wanneer je de kans hebt, voordat je ze aanschaft. Elke schoen zit anders en elke voet is anders, dus wat voor jou comfortabel zit kan voor de ander niet zo lekker zitten. 

De top 5 beste padel schoenen

Zonder verder oponthoud zijn hier onze top 5 favoriete padel schoenen van 2020:

1. Asics Resolution 8 padelschoenen

Onze top pick voor de padel schoenen zijn de Asics Resolution 8. Goede schoenen worden nog beter met de introductie van de nieuwe Asics Gel Resolution 8. Deze schoen biedt nog meer comfort, ondersteuning en stabiliteit dan eerdere herhalingen van de Gel Resolution. Een nieuw bovenwerk met PU-mesh-materiaal biedt meer flexibiliteit, en Dynawrap- en Dynawall-technologieën zijn toegevoegd om een ​​volledig ingesloten gevoel te bieden en toch bewegingsvrijheid te bieden

Extra updates zijn onder meer een verlaagde externe hielkap voor een verbeterde pasvorm en een bijgewerkte buitenzool voor verbeterde grip en uitzonderlijke duurzaamheid. Met deze padel schoen kan je niet fout gaan! Deze schoen is verkrijgbaar voor dames en voor heren.


2. K-swiss Accomplish Omni padel schoenen

Deze stoere padel schoenen zijn al jaren klassiekers uit de K-Swiss serie. Kortom multifunctionele padel schoenen met uitstekende stabiliteit. Dankzij de brede pasvorm is hij zeer geschikt voor spelers met iets wijdere voeten. Het bovenwerk van echt leer garandeert een hoge duurzaamheid en dankzij het waterafstotende effect kunnen deze schoenen je ook beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Tegelijkertijd blijven met behulp van ventilatiegaten droog en koel. 

De duurzame EVA-tussenzool absorbeert schokken en de hiel maakt gebruik van Shock Spring-technologie voor extra comfort. Dankzij de full-field configuratie zijn deze tennisschoenen geschikt voor hardcourt, terrein, kunstgras en gravel. En dat allemaal voor een scherpe prijs! Deze schoen is verkrijgbaar voor heren en voor dames


3. K-swiss Receiver IV Omni padel schoen

De Receiver IV Omni padel schoenen van K-Swiss zijn lichtgewicht en hebben een tijdloos en klassiek design. Het hoge draagcomfort zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op het padel spel. Het bovendeel van tennisschoenen is gemaakt van natuurlijk leer en synthetisch leer. Hierdoor geniet je van duurzaamheid en optimaal comfort. Ventilatiegaten en mesh materiaal in de tong zorgt voor een hoog ademend vermogen van de schoenen. Dankzij de full-field eigenschappen van de zolen zijn deze tennisschoenen geschikt voor kunstgras, hardcourt, spike- en gravelbanen. Daarnaast is deze schoen een stukje goedkoper als de bovengenoemde schoen, maar dan krijg je ook iets minder technische snufjes in de schoen. Deze padel schoen is verkrijgbaar voor zowel heren als dames.


4. Nike Air Zoom Prestige heren padel schoenen

NikeCourt Air Zoom Prestige combineert gevoelige Zoom Air-technologie met een gesloten Dynamic Fit-systeem om comfort en ondersteuning te bieden aan de hardcourt. De pasvorm van deze schoen is nauwsluitend. Het Dynamic Fit-systeem loopt van de onderkant van de voetholte helemaal door tot aan de veters, waardoor de schoenen goed aansluiten. Met deze schoenen kun je zeker rondlopen op de padel baan!

5. Nike Air Max Wildcard dames padel schoenen

Met Nike Court Air Max Wildcard padel schoenen krijg je het comfort dat je nodig hebt om snel op het veld te bewegen. Dankzij de Air Bubble zorgen de schoenen voor demping bij elke stap, zodat je soepel over de baan beweegt. Daarnaast geeft de innovatieve Lunarlon tussenzool in de schoen geeft je extra laterale stabiliteit.



Online padel schoenen kopen

Geïnteresseerd in ons complete aanbod padel schoenen? Bekijk en bestel ze online op onze website!




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.