Beste wandelschoenen voor dames 2020

Beste wandelschoenen voor dames 2020

Ook voor de dames geldt dat wandelschoenen essentieel zijn voor je comfort en prestaties op het pad, maar dit betekent niet langer een stijf en stevig model dat je zal belasten. Het momentum in wandelschoenen gaat van grote, zware wandelschoenen naar lichtgewicht wandelschoenen.

Je verliest wat enkelsteun als je een zware rugzak draagt ​​of rotsachtige paden oversteekt, maar de gewichtsbesparing en het lichte, flexibele gevoel zijn het voor velen de moeite waard.

Voordelen van goede dames wandelschoenen

Wandel jij regelmatig? Dan is het een must om wandelschoenen te dragen van goede kwaliteit. Ten eerste zijn goede wandelschoenen van een stuk hogere kwaliteit. Dit betekent een langere duurzaamheid en minder reparaties aan jouw wandelschoenen. Ten tweede is wandelcomfort zeer belangrijk. Heb jij wandelschoenen met te weinig demping of ondersteuning, en ga je op een lange wandeltocht? Dan heb je meer kans op blessures of pijnlijke voeten na het wandelen. Je maakt veel kilometers met wandelschoenen dus het is slim om in goede wandelschoenen te investeren!

Soorten dames wandelschoenen

Kort gezegd zijn er in ons assortiment drie categorieën dames wandelschoenen: 

Categorie A: Ideaal voor dagwandelingen op vlakke terreinen. Laag uitgesneden en NIET geschikt voor bergwandelingen.
Categorie A/B: De standaard wandelschoen. Deze wandelschoen is geschikt voor lange wandelingen met een lichte belading en bieden genoeg enkelondersteuning om in de bergen mee te gaan wandelen.
Categorie B: Deze wandelschoenen zijn robuust en zeer hoog uitgesneden. Bieden veel ondersteuning en worden ten sterkste aangeraden wanneer je veel in de bergen loopt.

Waar let je op bij dames wandelschoenen?

Je moet op een aantal dingen letten bij het kopen van dames wandelschoenen. Ten eerste de hoogte van de wandelschoenen; zijn ze laag uitgesneden? Dit zijn vaak lichtere, meer flexibele wandelschoenen. Deze zijn geschikt voor wandelingen op de wat vlakkere terreinen. Zijn de wandelschoenen hoog uitgesneden? Dit zijn vaak wat zwaardere, stuggere wandelschoenen. Deze bieden veel enkel ondersteuning en zijn geschikt voor bergwandelingen en zwaar beladen wandelingen. 

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Een schoen van volledig leer biedt uitstekende duurzaamheid en waterdichtheid. Vaak worden leren materialen gebruikt bij categorie A/B of B wandelschoenen. Leren wandelschoenen zijn het meest geschikt voor de wat ruigere terreinen, zoals rotsige bergwandelingen. 

Daarnaast heb je syntetische materialen zoals polyester, nylon, textiel of syntetisch leer. Het voordeel van deze materialen is dat ze een stuk lichter zijn, sneller drogen en vaak minder kosten. Het minpunt is dat ze wellicht wat sneller slijten omdat er meer stiksels aan de buitenkant van de schoen zitten.

Wandelschoenen die als 'waterdicht' zijn aangemerkt, hebben een bovenwerk dat is gemaakt is met waterdichte / ademende membranen (zoals Gore-Tex® of eVent®) om de voeten droog te houden in natte omstandigheden. Nadeel: het verminderde ademend vermogen dat door een membraan wordt gecreëerd (in vergelijking met het ventilerende gaas dat op sommige niet-waterdichte schoenen wordt gebruikt) kan de voeten op zomerse dagen extra doen zweten.

Top 5 beste dames wandelschoenen van 2020

Hierbij onze top 5 beste wandelschoenen van 2020. We hebben voor elke categorie en alle soorten wandelaars wel wandelschoenen gekozen. 

1. Lowa Renegade GTX mid dames wandelschoenen

Beste all round wandelschoen

De Lowa Renegade berg- en wandelschoenen is een multitalent. Deze dames wandelschoen is enigszins lichtgewicht en biedt uitstekende ondersteuning en bescherming. De wandelschoen is geschikt voor mensen die en lichte rugzak dragen maar wel vaak op de bergpaden wandelen. Dit komt mede dankzij de kwaliteit van de materialen en dankzij de Vibram Evo zool. Deze zool zorgt voor uitstekende stabiliteit en optimale demping. Ook beschikt de schoen over Gore-Tex materiaal, wat de schoen waterdicht en ademend. Kortom gezegd is dit onze beste koop vanwege de combinatie van Gore-tex, stabiliteit en een super pasvorm.



2. Lowa Innox pro GTX Mid dames wandelschoen 

All round wandelschoen

De Lowa Innox GTX heeft het uiterlijk en het gevoel van een traditionele wandelschoen, alleen dan met een indrukwekkend laag gewicht. Dit komt mede door het hoogwaardig en gewichtsbesparend synthetisch materiaal. De voering met Gore-Tex-membraan maakt de schoen wind- en waterdicht. De schoen is geschikt voor allerlei soorten wandeling en daarom ook gkozen tot de nummer 1 voor All Round wandelschoen.


3. Lowa Aerox GTX low dames wandelschoen

Beste lichtgewicht wandelschoen

De Lowa Aerox GTX is onze top lichtgewicht wandelschoen voor dames van 2020. Deze schoen combineert een licht, flexibel gevoel met een indrukwekkende comfort. Dankzij de 'Gore Surround' technologie garanderen deze wandelschoenen op elk moment een optimale voettemperatuur en volop draagcomfort. Daarnaast beschikt deze wandelschoen ook nog eens over een zeer dempende zool en een stabiliserende rand. Dit maakt de schoen geschikt voor de routes die wat meer techniek vereisen. Dus ben jij op zoek naar een lichte, flexibele, comfortabele wandelschoen? Kijk dan niet verder!



4. Lowa Innox Evo Gtx dames wandelschoenen

Lichtgewicht wandelschoen

Met deze trendy allrounder kun je overal aankomen! Deze laag uitgesneden dames wandelschoen is speciaal ontworpen voor de damesvoet, en hierom heeft de een uitstekende pasvorm. Deze dames wandelschoen heeft minder technische snufjes als de bovengenoemde Aerox en is daarom ook iets goedkoper. Desondanks is deze schoen alsnog geschikt voor lange wandelingen of andere sportieve activiteiten in de natuur, zoals fietsen of mountainbiken.


5. Lowa Locarno Ice Mid dames

Beste berg- wandelschoen 

Om lastige en lange trajecten goed aan te kunnen is een wat robuustere wandelschoen nodig. De Lowa Locarno Ice dames wandelschoen is precies wat nodig is om de wat ruigere, rotsige paden te bewandelen. Deze robuuste schoen komt tegemoet aan deze eis met een innovatieve zooltechnologie genaamd 'Vibram Arctic Grip'. Kort gezegd heeft deze zool extreem veel grip, wat nodig is op de technische stukken. Ook biedt de schoen een uitstekende pasvorm en indrukwekkende ondersteuning. 






Ons aanbod

Wij hebben een groot assortiment wandelschoenen in onze winkel staan. Met merken als Lowa, Hanwag en Salomon. 



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.