Wat zijn de top 5 snowboardbindingen van 2023?

Wat zijn de top 5 snowboardbindingen van 2023?

Als het tijd is om op wintersport te gaan dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar aan je moet denken voordat je weg gaat. Wanneer je een snowboarder bent is het fijn om een goed snowboard te hebben, een paar snowboardschoenen en warme winterkleding. Maar wat vaak vergeten wordt bij een juiste snowboarduitrusting zijn de juiste bindingen. Bindingen zijn namelijk belangrijk bij de sturing van je snowboard.

Nu zijn er veel verschillende snowboardbindingen verkrijgbaar. Doordat dat er zoveel verschillende bindingen zijn kan de keuze voor de juiste bindingen erg lastig zijn. Maar door de lijst hieronder hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. We hebben voor jou namelijk de vele bindingen teruggebracht tot de 5 meest betrouwbare en sportieve snowboardbindingen! 

Wel willen wij mij geven dat er meerdere factoren meespelen in het soort bindingen die je zou moeten overwegen. Zo is de ervaring die je hebt een belangrijke factor, Ook het soort snowboarder die je bent heeft invloed op de juiste binding. Wanneer je namelijk een freestyler bent heb je andere snowboardbindingen nodig dan wanneer je een freerider bent. Neem dit mee tijdens het bekijken van de lijst over de top 5 snowboardbindingen. 


1. Now Pilot Skatetech

Wanneer je opzoek bent naar een all-mountain of freeystyle binding dan is de Now Pilot Skatetech een binding waar jij misschien naar opzoek bent. Deze snowboardbindingen zijn ideaal voor de mensen die van snelheid houden. Deze strap bindingen zijn gemaakt om de snowboardboots vast te houden, zonder een highback. Deze snowboardbindingen hebben een vlak oppervlakte waar de highback de hielcup ontmoet. Dit zorgt voor een directe overdracht tussen het opstarten en binden. Wanneer je veel grip op je bindingen wil hebben dan zijn deze bindingen echt iets voor jou! Door de two strap zit je stevig vast en heb je veel controle over je snowboard! De flex van deze snowboardbinding is 5/10. Door deze flex is de snowboardbinding toegankelijk voor vele snowboarders. De gemiddelde flex zorgt voor meer support en controle, waardoor het makkelijker is om je snowboard te controleren! 

2. Burton Step-on

De naam zeg het eigenlijk al, deze snowboardbinding van Burton is een een step-on binding. Dat betekend dat je eigenlijk letterlijk je bindingen instap. Dit doe je door met je snowboardbindingen in je snowboard klikt. Er zit namelijk een kliksysteem in de Burton Step-on bindingen. Hierdoor heb je geen straps nodig om je vast te maken aan je snowboard. Deze bindingen zijn geschikt voor All mountain boarders. Wanneer je opzoek bent naar snelheid en comfort tijdens en voor het snowboarden dan is deze binding echt iets voor jou! De snowboardbindingen zijn geschikt voor snowboarders met wat meer ervaring. Dit komt omdat je met deze bindingen erg statisch bent omdat je harde boots aan hebt. Door dat je statisch bent heb je minder controle. Daarom zijn deze snowboardbindingen vooral aan te raden zijn voor meer ervaren snowboarders!

3. Vimana Scando V2

Deze snowboardbinding van Vimana zijn ideaal wanneer je opzoek bent naar een binding met een laag gewicht, maar wel is gemaakt van sterk materiaal. Deze snowboardbindingen zijn ideaal te combineren met verschillende snowboardenschoenen omdat de de disc van deze snowboardbinding vijf posities heeft. Hierdoor kan de binding beter gecentreerd worden en is het teenstuk verstelbaar. Dit geeft meer ruimte in de binding, waardoor verschillende snowboardschoenen gebruikt kunnen worden. De baseplate van de Vimana Scando V2 zijn verstevigd met glasvezel. Dit zorgt ervoor dat de bidning extra stijf is en hierdoor meer kracht overbrengt naar de snowboard. De randen van de baseplate zijn afgerond zodat de flex niet te veel wordt beïnvloed! Dit zorgt er ook voor dat de kans op deuken in de topsheet kleiner wordt. De wreefstrap is bij deze snowboardbindingen geeft extra comfort en dit zorgt voor meer rijplezier!

4. Burton Cartel Reflex 

De Burton Cartel Reflex is een strap snowboardbinding. Deze snowboardbinding is voorzien van meerdere technieken voor een optimale feeling tijdens het snowboarden. Deze bindingen van Burton zijn voorzien van een scharnier. Deze scharnier activeert een mediale en een laterale flex voor een soepeler gevoel. De AutoCANT demping zorgt ervoor dat de bindingen automatisch kantelen zodat jij in de meest comfortabele houding staat wanneer je de piste afgaat! Deze kunststof snowboardbindingen kunnen tegen een stootje en hebben een hoge flex. De hoge flex in de snowboardbindingen zorgen ervoor dat de bewegingen de je maakt direct worden overgedragen naar je snowboard. Deze snowboardbindingen raden wij aan voor de meer gevorderde snowboarder! 

5. Flow Fuse Fusion 21-23

Ben jij opzoek naar een allround snowboardbinding, dan is de Flow Fuse Fushion 22 een echte aanrader. Deze snowboardbinding is namelijk geschikt voor elk soort sneeuw en plek op de piste! Of je nou park of poeder rijdt, deze binding is erg geschikt voor! Deze snowboardbinding van Flow heeft een kunststof heelcup en baseplate wat er voor zorgt dat de binding licht en speels is. Het nylondraad in de binding zorgt er juist weer voor dat de binding de stijfheid behoudt en dat het response geeft. Deze snowboardbinding is voorzien van een Active Strap. Hierdoor is het gemakkelijk om in en uit te stappen met deze bindingen! Deze binding is ideaal voor bijna alle snowboards en is daarmee ook geschikt voor veel snowboarders! 

Snowboardbindingen kopen?

Shop nu één van deze snowboardbindingen in onze webwinkel! Wij hebben een groot assortiment die wij constant aan het uitbreiden zijn met topmerken en modellen! Benieuwd naar ons assortiment? 


Meer informatie over snowboardbindingen? 

Wanneer jij je nog wat meer wilt weten over snowboardbindingen kun je altijd een kijken nemen op onze adviespagina door hier te klikken. 

Hoe monteer je snowboard bindingen?


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.