Skiën vs Snowboarden

Skiën vs Snowboarden

Dus je hebt besloten om op wintersport te gaan, maar nu moet je die grote beslissing nemen; ben ik een skiër of een snowboarder? Het kan een moeilijke keuze zijn, beide zijn spannend en avontuurlijk zijn, maar beide hebben hun voor- en nadelen

Om je te helpen een beslissing te nemen, hebben we een aantal dingen op een rij gezet die je moet weten voordat je besluit welke sneeuwsport je gaat beoefenen. Geen druk, onthoud, als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, hoef je je er niet aan te houden, je kunt altijd heen en weer wisselen.


Wat is makkelijker, snowboarden of skiën? 

Om heel kort antwoord te geven op deze vraag: Skiën is makkelijker. Skiën is in het begin over het algemeen gemakkelijk te leren, maar is wel moeilijker om écht onder de knie te krijgen. Snowboarden is op het begin moeilijker te leren, maar het bereiken van een gevorderd niveau is gemakkelijker. 

Over het algemeen zullen mensen skiën gemakkelijker oppakken omdat hun voeten uit elkaar staan ​​en ze naar voren de helling af staan, een houding die natuurlijker aanvoelt. Op een snowboard daarentegen worden beide voeten in het board geklikt en sta je zijwaarts op de helling met je gezicht zijwaarts de berg op. Dat is voor veel mensen een onnatuurlijke houding.

Dezelfde overwegingen die hierboven zijn genoemd, zullen ook van invloed zijn op de moeilijkheid om een ​​gevorderd niveau te bereiken. Hoewel het in het begin natuurlijker is, kan het hebben van je voeten gescheiden in ski's het leren van geavanceerde bochten moeilijk maken, omdat het een uitdaging kan zijn om beide voeten tegelijkertijd te bewegen. Snowboarders zullen dit probleem niet hebben, wat het gemakkelijker kan maken om door geavanceerde bochten en in het snowpark te komen.

Het leren van Snowboarden vs het leren van Skiën

Als beginnende snowboarder breng je waarschijnlijk veel meer tijd op je achterste door dan een beginnende skiër. Snowboarders moeten niet altijd verwachten dat ze meteen op hun board kunnen staan ​​en glijden. Dat gezegd hebbende, skiërs ook niet, maar in het algemeen kunnen veel skiërs op zijn minst een klein beetje meteen staan ​​en glijden.

Voor snowboarders is vastberadenheid en doorzettingsvermogen nodig aan het begin van het leertraject, om op het bord te balanceren, te stoppen, de kanten te beheersen en te leren draaien. Ook zul je als beginnend snowboarder vaak vallen, omdat je board in de sneeuw hapt. Hier moet je als snowboarder altijd even doorheen bijten, want het is zeker de moeite waard als je het eenmaal onder de knie hebt!

Ondertussen kunnen degenen die leren skiën meestal al snel op de groene en blauwe pistes oefenen. Zodra snowboarders de basis onder de knie hebben, wordt snowboardprogressie vaak sneller gedacht dan skiën. Bij beide sporten heeft het leertraject zijn voor- en nadelen, maar beide zijn de moeite waard, het is alleen aan jou om de keuze te maken. 



Ski uitrusting vs Snowboard uitrusting

Er wordt niet vaak over gesproken als je aan een sneeuwsport begint, maar de verschillen in uitrusting kunnen voor sommige sneeuwsportliefhebbers een beslissende factor zijn. Om te beginnen zijn snowboardschoenen veel gemakkelijker om in rond te lopen dan skischoenen. Dit, plus het feit dat het dragen van alleen je snowboard, in plaats van twee ski's en twee stokken, het bereiken van de après-bar zoveel gemakkelijker maakt, is zeker een verkoopargument voor snowboarden. 

Op de hellingen zullen skiërs echter blij zijn dat ze hun stokken hebben, omdat ze ze gebruiken om zich langs die snowboarders op de vlakkere delen van de berg te duwen. Daarnaast is het uitstappen bij de liften ook een stuk gemakkelijker met ski's, aangezien snowboarders vaak eerst moeten gaan zitten om hun bindingen vast maken. Echter, ervaren snowboarders kunnen al snowboardend hun bindingen vastmaken wannneer ze uit de lift stappen. Dit vereist wel wat oefening! 

Bereid je voor op een nieuwe verslaving

Voor veel mensen wordt wintersport behoorlijk verslavend - een skiër of snowboarder kijkt uit naar een sneeuwvakantie in de bergen met dezelfde wanhoop als een strandganger uitkijkt naar een zomervakantie aan zee. En of je nu kiest voor skiën of snowboarden, als je voorbij de beginnersfase komt, is de kans groot dat de sport een centraal onderdeel van je leven wordt. Je wilt doorgaan en steeds beter worden. 

     

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.