Waarom Sport BH na operatie dragen?

Waarom Sport BH na operatie dragen?

Het dragen van een chirurgische beha na een borstvergrotingsoperatie je zal helpen sneller te genezen, vooral in de eerste paar weken na de operatie. Het type beha dat je na de operatie draagt, kan van invloed zijn op uw resultaten, vooral als je het verkeerde type kiest.

Waarom een Sport BH dragen na borstoperatie?

Het is belangrijk om de eerste zes weken na een borstvergroting een sportbeha of ondersteunend kledingstuk te dragen. Als je je nog steeds niet op jouw gemak voelt bij het dragen van een beha, moet je jouw chirurg raadplegen en meer tijd nemen voordat je dagelijks een normale beha gaat dragen. Na een borstvergroting mag je maximaal zes maanden geen normale beha met beugel dragen. Op de rug slapen wordt ook aanbevolen om de plaats van de operatie te beschermen en het risico op asymmetrische zwelling en verkeerde uitlijning van het implantaat te verminderen.

Het doel van het dragen van een sportbeha na een borstimplantaat is om de borsten te ondersteunen en vroeg in de genezing vast te zetten. Het type beha dat je na de operatie draagt, kan uw resultaten beïnvloeden, vooral als je het verkeerde type kiest, maar dat is niet de enige factor. Als je overstapt van beugels naar een push-up bh, moet je een ondersteunende sport-bh dragen. Een ondersteunende sportbeha helpt bij het genezingsproces en helpt de borsten goed te settelen. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe borsten volledig worden ondersteund en geen pijn veroorzaken.

Wat gebeurt er als je na een borstvergroting geen sport bh draagt?

Zonder beha loopt je het risico dat de implantaten naar beneden of opzij glijden; dit staat bekend als dislocatie van het borstimplantaat. Gedurende ten minste de eerste maand na de ingreep kan je een compressie-bh dragen, maar het zal tot acht weken duren voordat de implantaten ontspannen in hun uiteindelijke grootte en vorm.

Hoe kies je de juiste Sport BH voor na een operatie?

Hoewel je een paar maanden moet wachten voordat je een normale beugelbeha draagt, is het prima om na de eerste genezingsperiode over te stappen op bepaalde stijlen sportbeha's. De belangrijkste kenmerken van een sportbeha voor na een operatie waar je rekening mee moet houden:

Opening voorzijde:
Het optillen van uw handen of andere bewegingen die uw borstspieren strekken, zal ongemakkelijk en soms pijnlijk aanvoelen. Dit zijn precies de bewegingen die nodig zijn voor een beha die in de rug haakt of over je hoofd trekt. Om dit probleem te voorkomen, kiest je een beha die aan de voorkant opengaat voor meer comfort.

Zachtheid:
Zodra het verband over uw incisie loslaat, zal uw huid zacht en geïrriteerd zijn door ruwe stof. U moet uit de buurt blijven van kanten stof of iets anders dan zacht katoen of breisels om uw huid te helpen genezen.

Juiste maat:
Het resultaat van een borstvergroting zijn grotere borsten, maar het kan moeilijk zijn om door te kijken wat de juiste maat is. Als je een bh kiest die te klein is, zal deze op je borst drukken en ongemak veroorzaken. Als je bh te groot is, biedt hij niet genoeg steun. Tijdens uw vervolgonderzoek bespreek ik de beste optie voor de maat die u helpt om te blijven genezen.

Wanneer kan ik na een borstvergroting stoppen met het dragen van mijn sportbeha?

Tussen plastisch chirurgen is er geen overeenstemming over welke oplossing het beste is en de cupmaat of bandmaat hangt af van de pasvorm van je nieuwe bh. Daarom raden we aan gedurende 6 tot 8 weken een sportbeha fulltime te dragen.

Sport BH kopen

Op zoek naar een sport BH om te dragen na een borstoperatie? Bekijk ons assortiment hieronder.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.