Verschillende korte sportbroeken

Verschillende korte sportbroeken

Sporten wordt het hele jaar door gedaan en dat is wel zo goed zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid, sporten is gezond. Ondanks dat je in de zomer vaak dezelfde sport uitoefent als in de winter zijn er wel degelijk verschillen tussen sporten in de zomer en in de winter. Denk bijvoorbeeld eens aan de sportkleding, in deze blog behandelen we een onderdeel van de sportkleding in de zomer, namelijk korte sportbroeken.

Korte sportbroeken

Korte sportbroek, worden ook wel sportshorts genoemd, zijn in de zomer een must voor jouw sportkleding collectie. Sporten met meer dan 20 graden in een lange broek is niet ideaal. Natuurlijk is dat afhankelijk van de sport die je beoefent, maar vele sporten kunnen prima worden gedaan in korte broek. Een korte broek is vaak luchtig en licht van gewicht, daardoor voelt de broek een stuk comfortabeler aan dan de lange variant. Vaak zijn de korte broeken ook sneldrogend, dit is fijn aangezien de kans dat je gaat zweten in de zomer een stuk groter is dan in de winter. Wanneer een korte broek niet sneldrogend is plakt deze aan je benen en kan het je bewegingen tijdens het sporten belemmeren. Sportshorts zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je een joggingbroek dragen, een strakke sportshort of juist weer een losse. Ook in lengtes zitten er veel verschillen, zo heb jij broeken die tot op of zelfs over de knie vallen, maar ook heb je heel korte sportbroeken. Hieronder zullen de verschillende soorten sportbroeken behandelen en aangeven bij welke sport welke broek het beste past. 


Joggingbroek

We beginnen met de joggingbroeken, hierover hebben we het al eerder gehad in een blog: Welke joggingbroek kiezen? Dus deze sportbroek hoeft niet zo uitgebreid te worden besproken. Joggingbroeken zijn er natuurlijk in korte en lange variant, maar qua gebruik maakt het niet zoveel uit hoe lang de broek is. Joggingbroeken worden voornamelijk gebruikt om mee te chillen of om mee te sporten. Echter is niet elke sport geschikt om een joggingbroek te dragen, over het algemeen zijn deze broeken namelijk relatief zwaar vergeleken met de andere sportshorts. Voor de sporten waarbij je veel moet lopen, zoals bijvoorbeeld hardliepen, voetbal of tennis, is de joggingbroek niet geschikt. Maar stel jij gaat krachttraining doen in de sportschool dan kun je prima een joggingbroek aandoen. Houd er wel rekening mee dat de joggingbroek niet zo makkelijk zweet afvoert. De joggingbroek valt meestal op of net over de knie.




Strakke sportbroek

De strakke sportbroek wordt vooral veel onder dames gedragen, het is eigenlijk de korte variant van de sport tight. Ook over dit onderwerp hebben we het al eens gehad in de blog: Top 5 dames tights. Strakke sportshorts voelen aan als een tweede huid dat maakt ze zo ontzettend comfortabel en graag gedragen dus. Daarnaast zijn de strakke sportbroeken ook erg aerodynamisch waardoor ze ideaal zijn voor onder andere hardlopen of wielrennen. Maar ook andere sporten waarbij aërodynamica geen rol speelt. Mensen kiezen toch vaak voor comfortabele sportkleding dus worden de strakke sportshorts met regelmaat gekozen, ook door mannen. Voor mannen is er dan ook nog de variant waardoor een losse short en strakke short over elkaar heen zitten. Hierdoor heb jij het comfort van de strakke broek met de looks van de losse broek, mannen prefereren namelijk vaak de look van de losse sportbroek. Onder voetballers wordt dit ook nog regelmatig gebruikt alleen zijn de broeken dan los van elkaar, ze gebruiken het zogenoemde slidingsbroekje. Door het dragen van dat broekje krijg je minder snel schaafwonden tijdens het maken van een sliding.




Losse sportbroek

Tot slot hebben we de losse sportbroek, dit is toch wel de meest gedragen sportbroek. Losse sportbroeken zijn vaak erg licht en luchtig, waardoor ook deze broek erg comfortabel is. De lengte van deze broeken kan erg variëren maar meestal vallen de broeken ruim boven de knie, maar ze ook op de knie vallen. De sportshorts zijn in vele kleuren en prints te krijgen, van rustige neutrale kleuren tot drukke kleuren met prints. De losse sportshorts worden bij de meeste teamsporten gedragen, zoals voetbal en hockey. Regelmatig worden bij bepaalde sporten door de mannen de losse sportshorts gedragen en bij vrouwen de strakke variant, als de vrouwen al een losse sportbroek dragen is deze vaak wat korter dan die van de mannen. Zo hebben de losse sportshorts meer een vrouwelijke look als ze wat korter zijn. De losse sportshorts kun je krijgen van bepaalde merken als Nike; Adidas en Under Armour, maar je kan deze ook vaak van een bepaalde sportclub kopen. Vooral de sportbroeken van voetbalclubs worden veel gedragen door voornamelijk jongens. Zo kun je lekker sporten in de kleding van je favoriete voetbalclub. Meestal kun je naast de korte broek ook wel een sport shirt erbij kopen en heb je een hele outfit van je favoriete club. En als jij nou fan bent van een bepaalde sporter kun je zelfs zijn naam nog achterop het shirt laten drukken, of je zet natuurlijk je eigen naam op het shirt. Meer weten over bedrukking bij Herqua? Neem een kijkje op deze pagina.


Sportbroek kopen

Wil jij nou ook een sportbroek kopen? Neem dan een kijkje in de webshop van Herqua of kom langs in de winkel. Naast verschillende sportbroeken hebben wij nog veel meer andere sport- en fashionartikelen die jou zeker niet zullen misstaan.

 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.