Skatebescherming

Skatebescherming

Of je nou gaat skeeleren, skateboarden of steppen jezelf beschermen tegen valpartijen is altijd verstandig. Al wil je er vanuit gaan dat je niet valt, de kans bij het uitoefenen van de bovenstaande activiteiten dat je een keer valt is aanzienlijk. Daarom bespreken we in deze blog hoe je jezelf het best kan beschermen.

Extreme sports

Skateboarden en BMX'en, maar ook (stunt)steppen en skates vallen alle vier onder de categorie extreme sporten. Bij deze sporten gaat het om het nemen van risico om bijvoorbeeld de vetste stunts te kunnen doen. De sporten omvatten vaak een van de volgende dingen waardoor het risicovol wordt: snelheid, hoogte, hoge fysieke inspanning of bepaalde vaardigheden. Bijvoorbeeld een skateboarder die verschillende trucjes doet in een skatepark. Bij het uitoefenen van dit soort acties komt vaak veel adrenaline kijken, mensen willen steeds gekker en steeds beter. Om dit te behalen nemen ze steeds meer risico. Veel volwassenen maar ook kinderen vinden het leuk om te kijken naar de steeds ingewikkeldere trucjes die worden uitgevoerd en proberen deze dan na te doen. Omdat het steeds gekker moet wordt de kans op valpartijen ook steeds groter, dus is het van groot belang om bescherming te gebruiken als je gaat skaten. Daarnaast zul je ook altijd je gezonde verstand moet gebruiken, de professionele stunters voeren vaak hun trucjes uit onder begeleiding en weten wat ze wel en niet kunnen. Denk hier dus zelf ook over na voor je iets doet wat je helemaal niet kan.

Skate helm

Het belangrijkste onderdeel van je lichaam dat je zeker niet wil beschadigen is je hoofd. Daarom is het altijd aan te bevelen om een helm te dragen tijdens het stunten, maar ook als je casual gaat skeeleren is het ook verstandig een helm te dragen. Er zijn verschillende soorten helmen, de een is meer geschikt voor BMX/Downhill en de ander is meer geschikt voor in het skatepark. De helmen voor downhill hebben meestal zowel de bovenkant van het hoofd bedekt als rondom de kin, het gat waar je ogen; neus en mond zitten kan daarnaast worden bedekt met een bril. Hierdoor krijg je ook geen stof in je ogen als je hard een berg afgaat. Voor de skaters in het skatepark is een helm met een bandje over de kin vaak genoeg. Tijdens het skaten heb je over het algemeen een stuk minder snelheid dan wanneer je van een berg afgaat. 



Polsbescherming

Vooral tijdens het skateboarden, skeeleren en steppen is de kans groot dat je jezelf wel eens moet opvangen met je handen. Deze reflex zorgt er in ieder geval voor dat je niet met je gezicht op straat valt. Echter is de kans op hand of pols blessure wel een stuk groter. Je handen en polsen zullen toch jouw hele gewicht en de snelheid moeten opvangen, het is daarom zeer verstandig om je polsen te verstevigen met de daarvoor bedoelde polsbeschermers. Deze geven jouw polsen extra stevigheid waardoor de kans op een breuk of kneuzing bij de polsen afneemt.

Kniebescherming 

Tot slot nog de kniebescherming, naast het feit dat je vaak op je handen valt is de kans op een val op je knieën ook relatief groot. Uit menselijke reflex zal je je knieën vaak buigen als je valt en hierdoor val je sneller op je knieën, daarom is het ook aan te raden om knieschermers te nemen. Zo voorkom je bijvoorbeeld schaafwonden op je knie, een schaafwond is erg vervelend want naast dat het bijna doet kun je bij een grote wond ook lastig lopen. En schaafwonden zijn nog de minst erge verwondingen die je kan krijgen, met botbreuken ben je nog verder van huis. Wees dus verstandig voor je gaat skaten en draag zoveel mogelijk bescherming, ook al ziet het er niet altijd mooi uit, jezelf beschermen is ontzettend belangrijk. Denk altijd goed na voor je iets gaat proberen en zorg er altijd voor dat er iemand in de buurt is die je kan helpen als er wat gebeurd. 

Skate bescherming kope

Bij Herqua hebben we allerlei artikelen die jou zullen beschermen tijdens het skaten. Van een helm, tot knie zorg ervoor dat je veilig bent. Naast skatebescherming hebben we nog andere skate artikelen en nog veel meer verschillende categorieën. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gerust een kijkje in de webshop.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.