Top 5 zomerjassen voor dames

Top 5 zomerjassen voor dames

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd wordt om de zomertrends te bespreken. Vandaag doen we dat aan de hand van zomerjassen. Een zomerjas kan niet ontbreken in jouw kledingkast, dus zullen wij aan de hand van een top 5 de mooiste zomerjassen voor dames bespreken.

Top 5 zomerjassen

Zomerjassen zijn jassen die je het liefst niet draagt, toch zijn ze vooral hier geen overbodige luxe. Het liefst loop je de hele dag zonder jas in de zomer, want dat betekent dat het lekker weer is de zomer. Toch is het in Nederland niet altijd zulk lekker weer en daarom heb je een fijne zomerjas nodig. Een goede zomerjas is licht, comfortabel, ventilerend en wellicht waterbestendig. Zo loop je in de zomer niet de hele tijd te zweten met een jas aan en als het dan een keer regent ben je ook nog eens droog. Naast zomerjassen worden er ook vaak Allseason jassen of tussenjassen gebruikt als zomerjas, deze jassen hebben ongeveer dezelfde kenmerken als de zomerjas. We zullen nu de beste jassen voor heren in de zomer laten zien aan de hand van een top 5. Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer jassen die prima geschikt zijn in de zomer.

1. Goldbergh Parel

De Goldbergh Parel jas is een slim fit jas met een leuke print. Goldbergh is een zeer bekend damesmerk wat staat voor luxueuze kwalitatieve kleding waar je zelfvertrouwen mee uitstraalt, de Parel jas is daar het perfecte voorbeeld van. De print van de jas is een zogenoemde Pied de Poule, dat is een tweekleurig textielpatroon, in dit geval zwart en wit. De zwart-witte kleurencombinatie zorgt naast de stijlvolle uitstraling voor het makkelijk combineren van de jas met andere kleding. De jas heeft blinde zakken met ritssluiting voor de essentiële spullen. Daarnaast heeft de jas mesh voering onder de armen, hierdoor blijft het lichaam goed geventileerd. 




2. Save the Duck Daisy 

De Save the Duck Daisy jas is een gewatteerde jas met capuchon. De jas heeft een zeer hoge dichtheid van nylonweefsel waardoor de jas erg licht is, daarnaast zijn de jassen van Save the Duck duurzam en comfortabel. De jas is wind- en waterdicht, zo zul je op de regenachtige dagen in de zomer toch warm en droog blijven. De jas heeft zakken met blinde ritsen waardoor je niet eens ziet dat ze er zitten, hier kun je jouw noodzakelijke spullen in bewaren. 




3. Luhta Ikkala

De Luhta Ikkala jas is net als de jas van Save the Duck een licht gewatteerde jas. Deze jas is eigenlijk een allseason jas, want het is waterafstotend en warm. Daarom zou je deze in de herfst of lente ook prima dragen. De capuchon op de jas zorgt ervoor dat je hoofd droogt blijft tijdens de regen en is als de zon weer gaat schijnen makkelijk op te bergen in de kraag. Zowel de oppervlaktestof van de gewatteerde delen als het lichtgewicht thermische isolatiemateriaal zijn gemaakt van gerecyclede vezels wat het dus ook nog een duurzame jas maakt. Tot slot zit de jas altijd goed door de flatterende snit.




4. Fjall Raven High Coast

De Fjall Raven High Coast jas is de perfecte jas voor de zomerse wandelingen. Fjall Raven is een gerenommeerd outdoor merk dat outdoorkleding toegankelijk maakt. De jas is licht en luchtig waardoor het comfort hoog is wat kenmerkend is voor outdoorkleding is. De jas is gemaakt van G-1000 Air Stretch, dit is gemaakt van 100% gerecycled polyester, deze stof beweegt mee met jouw bewegingen waardoor je makkelijk kan bewegen in de jas. Tot slot heeft de jas twee steekzakken voor de  belangrijke spullen die je graag mee wil nemen. 




5. Goldbergh Ufita

De Goldbergh Ufita is de tweede jas van Goldbergh in deze lijst, maar dat is niet voor niks. Goldbergh is ten slotte een van de hipste damesmerken van het moment. Bijna al hun ontwerpen slaan aan bij het damespubliek en zo ook de Ufita jas. De jas is gemaakt van gebreide Scuba-stof met krijtstrepen in reliëf, deze strepen geven de jas een stijlvolle uitstraling. De jas heeft een slim fit pasvorm waardoor het mooi strak langs het lichaam valt. Kenmerkend voor Goldbergh is de gouden tape over de zijkant van de kleding, deze is ook op de Goldbergh Ufita jas gemaakt. De jas heeft ook nog eens blinde zakken die niet opvallen, maar wel handig zijn. Ook de verstelbare capuchon is zeer functioneel.




Zomerjassen voor dames kopen

Naast de zomerjassen voor dames in de top 5 hebben we bij Herqua nog veel meer andere zomerjassen, maar ook andere sport- en fashion artikelen. Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Neem dan gerust een kijkje in de webshop of kom langs de winkel.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.