Top 5 sportschoenen voor dames

Top 5 sportschoenen voor dames

Zonder sportschoenen kun je haast niet sporten. Sommige sporten hebben specifieke schoenen nodig zoals voetbal, echter zijn er vele sporten waar het niet zo belangrijk is welke sportschoenen je draagt. Daarom zullen we in deze blog de beste sportschoenen behandelen, zodat jij er altijd goed bij loopt tijdens het sporten.

Top 5 sportschoenen voor dames

"Gewone" sportschoenen zijn geschikt voor vele sporten. Of je nou gaat hardlopen of naar de fitness gaat, voor beide sport kun je prima dezelfde schoenen gebruiken. Al zal de ene sportschoen wel beter zijn voor de ene sport dan de andere, zo heb je bij hardlopen graag schoenen met een goede demping. Wil je weten waarom demping belangrijk is bij hardlopen? Lees dan de blog: De juiste hardlooptechniek. In die blog wordt dat haarfijn uitgelegd. In deze blog zullen we aan de hand van een top 5 de beste sportschoenen bespreken, natuurlijk zijn er naast de genoemde 5 nog veel meer sportschoenen die ook goed zijn. Bovendien zijn goede sportschoenen ook afhankelijk van het soort voet dat je hebt. Wil je erachter komen wat de beste schoen voor jou is? Kom dan een keer langs Herqua om een voetanalyse te maken.

1. Nike Air Zoom Pegasus

De Nike Air Zoom Pegasus is een sportschoen die jouw sportprestaties naar een hoger niveau kan tillen. De schoen is super licht en gestroomlijnd, hierdoor merk je amper dat je schoenen draagt. Ondanks dat het voelt alsof je geen schoenen draagt zorgt de grote Zoom Air unit in de zool wel voor erg veel demping en veerkracht bij het afzetten van een stap of sprong. Door de speciale veters in de Air Zoom Pegasus zit de voet heel stevig in de schoen waardoor de pasvorm comfortabel is. Het volledige bovenwerk van de schoen is van mesh wat zorgt voor goede ventilatie van de voet. Tot slot straalt het ontwerp met het kenmerkende logo aan de zijkant kracht en snelheid uit.




2. Asics Cumulus 21

De Asics Cumulus 21 heeft de voor Asics kenmerkende Gel zool die voor veel demping en een comfortabel gevoel zorgt. Door de FLYTEFOAM™ Propel-technologie wordt de demping en veerkracht nog verder bevorderd. De I.G.S™-technologie (Impact Guidance System) en de EVA-sockliner, die de vorm van je voet aanneemt, zorgen voor extra comfort, ondersteuning en een verbeterde natuurlijke loopbeweging. Daarnaast heeft de schoen de zeer robuuste AHAR™ rubbersamenstelling dei slijtage vermindert op de belangrijkste punten van de buitenzool, waardoor je altijd kunt rekenen op deze performance sportschoen. Het speciaal ontworpen jacquard mesh bovenwerk ventileert uitstekend zodat je voeten koel blijven.




3. Veja Condor 2 

Ook Veja heeft tegenwoordig sportschoenen, de Veja Condor 2. Het eerste model van Condor werd ontworpen in 2019, het tweede model is een verbeterde versie van dat model. Het model is verbeterd op basis van de input van sporters, hierdoor is de schoen heel veelzijdig geworden en geschikt voor allerlei sporten. De schoen biedt maximale comfort en veiligheid aan de voet, hierdoor is het een genot om op deze schoenen te sporten. Zoals alle schoenen van Veja zijn ook deze sportschoenen op een duurzame manier gemaakt. Alle materialen zijn op een duurzame manier verkregen en gebruikt, zo zijn er veel productieresten van suikerriet gebruikt en gerecyclede plastic flessen. Naast goede sportschoenen voor jou zijn dit ook goede sportschoenen voor het milieu.




4. On Running Cloud X

De On Running Cloud X is gemaakt met de input van sporters. Hierdoor sluit de schoen goed aan bij de behoeftes van jou als sporter. Cloud X is de verbeterde versie van de vorige Cloud schoen van On Running. De schoen zorgt voor veel stevigheid waardoor je voet op de juiste plek blijft. De sportschoenen zijn gemaakt van zachte materialen waardoor de schoen comfortabel aanvoelt voor de voet. De zool van de Cloud X beschikt over CloudTec met Helion™, deze combinatie is speciaal gemaakt voor explosieve bewegingen in alle richtingen. 




5. Nike Winflo 8

De Nike Winflo 8 is tweede Nike schoen in deze lijst. De Winflo biedt ontzettend veel ondersteuning aan de voet, aan de hand van demping en een stabiele pasvorm. De stabiele pasvorm komt door de Flywire-technologie, deze technologie werkt samen met de veters om de voet stabiel in de schoen te passen. Het bovenwerk van de schoen is van mesh waardoor de voet geventileerd blijft tijdens het sporten. De Nike sportschoen heeft een Zoom Air unit in de zool die de demping nog verder bevordert, daarnaast zorgt het Cushlon-foam voor extra veerkracht bij de afzet van een stap. 




Sportschoenen kopen

Naast deze 5 sportschoenen hebben we bij Herqua nog veel meer sportschoenen. Ook hebben we bij Herqua nog veel meer andere sport- en fashion artikelen. Neem snel een kijkje in de webshop of kom langs de winkel.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.