Top 5 heren zomerjassen

Top 5 heren zomerjassen

De zomer komt er weer aan, dus is het weer tijd voor zomerjassen. Ondanks dat je het liefst in de zomer helemaal geen jas draagt weet iedereen dat een zomerjas soms echt nodig is in ons land. Daarom behandelen we in deze blog de beste heren zomerjassen, zodat jij er deze zomer ook weer op en top bij loopt.

Top 5 zomerjassen voor heren

Een zomerjas is, vooral hier in Nederland, geen overbodige luxe om in de kledingkast te hebben. Het liefst loop je de hele zomer zonder jas buiten, echter staat het weer dat niet altijd toe. Daarom heb jij een jas nodig die licht is, comfortabel, ventilerend en wellicht waterbestendig. Zo loop je in de zomer niet de hele tijd te zweten met een jas aan en als het dan een keer regent ben je ook nog eens droog. Naast zomerjassen worden er ook vaak Allseason jassen of tussenjassen gebruikt als zomerjas, deze jassen hebben ongeveer dezelfde kenmerken als de zomerjas. We zullen nu de beste jassen voor heren in de zomer laten zien aan de hand van een top 5. Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer jassen die prima geschikt zijn in de zomer.

1. The North Face Nimble 

The North Face Nimble jas is een topper deze zomer, de jas bezit alles wat je wilt van een zomerjas. Het is een comfortabele jas die sneldrogend en zweetvoerend is en daarnaast ook nog winddicht en waterafstotend. Daarnaast is de jas gemaakt van lichte materialen zodat het dragen van een jas geen last wordt. De stretch stof waarvan de jas is gemaakt geeft een zacht gevoel en zorgt er ook voor dat je niet beperkt wordt in het bewegen. De steekzakken in de jassen zijn ideaal voor het meenemen van enkele kleine spullen als een portemonnee en telefoon, door de sluiting met rits zul je deze spullen ook niet zomaar kwijt raken.




2. Lyle and Scott Venture Colour block

De Lyle and Scott Venture jas is regenbestendig en heeft een capuchon, zo hoef je nooit nat te worden in de zomer. Door de colour block heeft de jas ook nog eens een stijlvolle look en natuurlijk is de gouden adelaar van Lyle and Scott ook weer aanwezig op de jas. Ook de verborgen naden geef de jas een strakke uitstraling, mede hierdoor is de jas ook makkelijk te combineren met andere casual kleding. De jas van Lyle and Scott heeft twee steekzakken met rits waar je je waardevolle spullen in kan bewaren zonder deze kwijt te raken. Tot slot heeft de jas raglanmouwen die voor meer bewegingsvrijheid zorgt wat het comfort weer verbeterd. 




3. Save the Duck Alexander

De Save the Duck Alexander is eigenlijk een Allseason jas, maar is door zijn lichte gewicht ook zeker te dragen in de zomer.  De gewatteerde jas gemaakt van nylon heeft een hoge dichtheid wat zorgt voor gewichtloosheid en luchtigheid. Zo blijf je goed geventileerd als de jas draagt. Daarnaast is de jas waterafstotend en windbestendig zoals vele Allseason jassen. Het grote verschil met deze jas ten opzichte van de andere allseason jassen is het gewicht, doordat de jas zo licht is valt het ook onder de categorie zomerjassen. Tot slot heeft de jas ook zakken met blinde ritsen zodat deze niet opvallen. 




4. Patagonia Torrentshell 

De Patagonia Torrentshell zomerjas is lichte comfortabele jas met capuchon. Zo blijf je tijdens de zomerse buien droog met de capuchon, dit komt ook doordat de jas waterbestendig is. Doordat de jas licht is zal je het minder snel heel warm hebben, de ritsen onder de oksels van de Patagonia jassen helpen daarnaast met ventileren. Zwetende oksels vindt niemand fijn, daarom is het extra fijn als de jas precies op deze plekken ventilatiegaten heeft. Stel het wordt echt nog een beetje koud in de zomer, laten we hopen van niet, dan kun je met het elastische trekkoord aan de onderkant en de klittenband aan de mouwuiteinden de jas zo goed als afsluiten. Hierdoor blijft jouw lichaamswarmte in de jas en blijf jij warmer. Tot slot is de jas makkelijk op te vouwen en in het bijgeleverde tasje te stoppen. Zo hoef je niet met een grote jas te lopen als het toch te warm wordt voor de jas.




5. Tenson Lennox Vest

Tot slot om de top 5 af te maken hebben we een heel ander soort jas, de bodywarmer. De Tenson Lennox is de ideale jas voor als je zeker weet dat het lekker weer is en blijft. Daarnaast is het ook zeker te gebruiken in combinatie met een andere jas voor als het kouder wordt. Echter is een bodywarmer heerlijk in de zomer, zo blijft je torso warm en blijft de rest van het lichaam lekker koel. De bodywarmer van Tenson is super licht zo lijkt het niet eens dat je een jas draagt. Daarnaast zorgt de stretch stof voor geen beperkingen in de bewegingen wat de jas nog comfortabel maakt. 




Zomerjassen voor heren kopen

Naast deze 5 jassen hebben we bij Herqua nog veel meer andere leuke zomerjassen. Daarnaast heeft Herqua allerlei andere sport- en fashion artikelen. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gerust een kijkje in de webshop of kom langs de winkel.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.