Hoe te beginnen met golf?

Hoe te beginnen met golf?

Golf lijkt in eerste instantie een simpele sport, je moet een bal in een gat in de grond slaan. Echter komt er veel meer bij kijken. In deze gids zullen we jou vertellen wat je moet weten als je begint met golfen.

Beginnen met golf

Beginnen met golfen kan alleen met vrienden of bij een in de buurt gelegen golfbaan in groepsverband door je in te schrijven voor een golfcursus. Bepaal wel voor jezelf of je liever in groepsverband sport of alleen. Individuele les zorgt er vaak voor sneller te kunnen leren en de aandacht bij het golfen houden. Je krijgt golfles van een gekwalificeerde golfprofessional om gelijk vanaf het begin de juiste golf technieken aan te leren. De golfswing is een complexe beweging maar ook. een technische beweging. Dit maakt het belangrijk om gelijk vanaf het begin het golfen zo serieus mogelijk aan te pakken. Probeer niet te snel te willen. Hierdoor leer je jezelf vaak verkeerde technieken aan, als je deze technieken eenmaal heeft aangeleerd zijn ze moeilijk weer aan te passen. Extra oefenen is nooit verkeerd maar probeer dan zo consequent mogelijk de aanwijzingen aan te houden. Om meer te weten te komen over hoe de techniek van golf precies in z'm werk gaat is het aan te raden om de blog De juiste Golftechniek te lezen.

Welke golfclubs heb ik nodig?

Om te kunnen golfen heb je de zogenoemde golfclubs nodig. Goede golfclubs kunnen prijzig zijn, dit kan voor beginnende golfers een drempel zijn om te spelen. Gelukkig is het mogelijk om golfclubs te lenen van de club waar u leert golfen. In het begin is het gebruikelijk om golfclubs te lenen waar u leert golfen. Als u heeft besloten om deze sport aan te houden zijn een paar goede golfschoenen geen overbodige luxe. Golfclubs kun je lenen of huren, schoenen niet. Een handschoen is optioneel, maar zeker niet overdreven. Aangezien je hele periodes de club vast houdt is een comfortabele grip met de handschoenen zeker niet overdreven. Meer weten over welke spullen wel en niet handig zijn voor bij het golfen? Check de blog Benodigdheden voor golf, in deze blog worden alle benodigdheden die jij nodig bent voor golf besproken. Van schoenen tot accessoires, alles wordt besproken zodat jij helemaal klaar bent voor de golfbaan.



Het golftraject

Door het volgen van lessen en het zelf oefenen van golf word je steeds beter. Bij golf bestaan er gradaties van baanpermissie tot Handicap 0, waarin de baanpermissie het startpunt is en het ultieme doel Handicap 0 is. Om beter te worden is er al een eerdere blog geschreven: Hoe word je beter in Golf?

1. Baanpermissie 

Op de kleine banen mag je in principe altijd golfen, echter heb je permissie nodig voor de grote golfbanen. Na het behalen van uw baanpermissie mag je op alle banen golfen. Echter betekent het niet dat je per direct kunt golfen. Het blijft dan dus nog steeds een combinatie van oefenen, lessen en spelen. Deze frequentie zal veranderen naarmate uw vaardigheden verbeteren. Het lessen zal meer een interactie worden tussen leerling en professional. Wanneer u langzaam zwakke punten herkend wordt hier extra op getraind. Zo word je steeds beter en stap je in het handicap systeem.

2. Handicap

Ook na het GVB, golfvaardigheidsbewijs, is het dus zaak om uw spel te blijven verbeteren. Stilstand is tenslotte achteruitgang. Als u het Golf Vaardigheid Bewijs, tegenwoordig heet dat ook wel baanpermissie, heeft gehaald dan speelt u op een niveau vergelijkbaar met een handicap van 54. Dat zijn 3 slagen per hole boven de par, over 18 holes is dat 54 boven par. Handicap staat dus ook wel voor het aantal slagen boven par per 18 holes. Er is dan nog een hele weg af te leggen totdat u een officiële handicap heeft van 36 of lager, blijven leren dus. Deze regels verschillen soms per vereniging vanwege bijvoorbeeld de grote van de baan. De beste Handicap is Handicap 0, als u dit haalt ben je een zeer goede golfer en sla je gemiddeld par. Om dit te behalen is oefenen zeer belangrijk, doe dit alleen of met een coach, maar zorg ervoor dat je jezelf blijft verbeteren.

Golfaanbod

Om te golfen heb je spullen nodig, gelukkig hebben we bij Herqua allerlei artikelen die je nodig zult hebben bij het golfen. Neem gerust een kijkje in de webshop of kom langs de winkel. Naast golf artikelen hebben wij ook andere sport- en fashion artikelen. 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.