Racket bespannen

De bespanning van een tennisracket of squash racket gaat niet jaren mee. En niet alleen een kapotte bespanning hoeft een reden te zijn voor een nieuwe bespanning. Na lang tennissen of squashen wordt de bespanning namelijk hoe dan ook slapper en ook dan is het verstandig om het racket opnieuw te laten bespannen. Doorspelen met een bespanning die te lang in een racket zit, kan namelijk blessures veroorzaken. 


Tennisracket bespannen

Wij bespannen uw tennisracket met onze bespanmachine. De spanning van een racket is het aantal kilogram dat op de snaar wordt gezet. Hoe meer spankracht er op de snaar wordt gezet, hoe minder power u hebt en hoe meer controle u heeft. Sommige tennissers weten precies hoe hun bespanning afgesteld moet worden. Weet u dit niet, dan is dat geen probleem. We hanteren in dat geval de door de fabrikant aangegeven spanning. Deze is te vinden aan de binnenkant van het racket. Als u merkt dat u te weinig controle of power heeft, laat dit dan de volgende keer aan ons weten. Wij kunnen dan de bespanning met 1 kg verlichten of verzwaren om zo tot het gewenste resultaat te komen. De gemiddelde bespanning van een tennisracket is voor heren 24 tot 26 kg en voor dames 23 tot 25 kg.

Squashracket bespannen

Ook squashrackets kunnen wij voor u bespannen. Bij squashrackets zijn de verschillen groter dan tussen tennisrackets. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van het frame. Over het algemeen geeft een lang racketblad bij dezelfde spankracht meer power. Een squash snaar heeft ten opzichte van een tennissnaar een kleinere diameter. Ze worden minder hard gespannen dan tennissnaren. De gemiddelde bespanning van een squashracket is voor heren 13 tot 15 kg en voor dames 12 tot 14 kg.

Badmintonracket bespannen

Badmintonrackets zijn ook te bespannen in onze winkel. De snaar is bij badminton eigenlijk het belangrijkste onderdeel van het racket, terwijl er bij aanschaf van een racket vaak het minst naar gekeken wordt. Over het algemeen geldt bij badmintonsnaren; hoe dunner de snaar, hoe meer controle. Het nadeel van een dunne snaar is wel dat deze sneller geneigd is om te breken. Als je een lage bespanning op je racket laat zetten, dan krijg je het zogenaamde trampoline effect. Je creëert zo meer tijd om de pluim goed te slaan. Laat je een hardere bespanning zetten, dan zul je meer kracht nodig zijn om de pluim nauwkeurig en hard over het net te krijgen. De gemiddelde bespanning van een badmintonracket is voor heren 6 tot 8 kg en voor dames 6 tot 7 kg.

Gripmaat vergroten door Krimpkous

Herqua Sports heeft een speciale techniek om een grip van een racket te vergroten. Het is mogelijk een grip te vergroten doormiddel van een krimpkous die om de grip wordt gesmolten. Alle losse gripjes moeten eerst van het racket worden gehaald, zodat de eerste harde laag in beeld komt. Op zeer hoge temperatuur wordt er een vaste nieuwe laag om de grip gesmolten. Deze zorgt ervoor dat de grip 1 maat wordt vergroot. De kosten voor het aanbrengen van een krimpkous zijn €22,50.

Hoe vaak en wanneer moet ik mijn racket laten bespannen?

De vuistregel voor het bespannen van je racket is: speel je 1 keer per week, dan moet je 1 keer per seizoen je racket laten bespannen. Dus hoe frequenter je speelt, hoe vaker je je racket opnieuw moet laten bespannen. 

Toe aan een nieuwe bespanning? Een afspraak maken is niet nodig! Breng je racket langs en wij bespannen deze binnen een week.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.